Hägglunds Arena: Plats för Passion – Sektioner och Kapacitet i Fokus

Kasper

Hägglunds Arena: Plats för Passion – Sektioner och Kapacitet i Fokus

Hägglunds Arena – En modern samlingspunkt i Örnsköldsvik

Hägglunds Arena reser sig stolt i Framnäsdistriktet, nära hamnen i Örnsköldsvik. Denna anläggning, som öppnade sina portar 2006, har snabbt blivit en central punkt för såväl idrott som kulturella evenemang i regionen. Med en historia som sträcker sig tillbaka till dess invigning, har arenan vuxit fram som en viktig mötesplats och är hemmaplan för Modo Hockey. Från dess tidigare benämningar som Swedbank Arena och Fjällräven Center, till dagens Hägglunds Arena, har den varit skådeplats för otaliga minnesvärda ögonblick.

Arkitekturen och utformningen av Hägglunds Arena

Med en imponerande höjd på 23 meter och en golvyta på omkring 7 000 kvadratmeter, är arenans arkitektur en syn för ögat. Skanska, en av Sveriges ledande byggföretag, stod för byggandet av denna struktur, som med sina rena linjer och moderna designelement, utstrålar en känsla av både styrka och elegans. Det är en byggnad som inte bara är funktionell, utan också tilltalande för ögat, vilket bidrar till en helhetsupplevelse för besökarna.

Platser och kapacitet – Från hockeymatcher till konserter

Hägglunds Arenas mångsidighet är en av dess största styrkor. Med plats för 7 115 åskådare vid sportevenemang och upp till 9 800 vid konserter och andra arrangemang, kan arenan anpassas för en mängd olika typer av evenemang. VIP-baren erbjuder en exklusiv upplevelse medan ståplatssektionerna bjuder på en mer intensiv och levande atmosfär. Denna flexibilitet i kapacitet och platser gör att varje besök kan bli unikt, beroende på evenemangets karaktär.

Sektioner och logistik – En ny era av besöksflöden

I syfte att förbättra besöksupplevelsen har Hägglunds Arena infört en ny sektionsindelning. Arenan är nu uppdelad i fem olika sektioner för sittplatser, var och en med separata ingångar. Biljetterna är färgkodade och färgen indikerar vilken ingång som ska användas. Denna nya logistik är tänkt att skapa en smidigare och mer organiserad ankomst för gästerna, vilket är särskilt viktigt vid stora evenemang som hockeymatcher i Hockeyallsvenskan.

Se även  Stora Hallen: Sektioner med Kapacitet för Hockeyfans på Hemmaplan!

Stora ögonblick i Hägglunds Arenas historia

Hägglunds Arena har varit värd för en rad stora händelser. Melodifestivalen har lyst upp arenan vid flera tillfällen, och artister som Alice Cooper och Michael W. Smith har fyllt den med musik och liv. Dessa evenemang har inte bara varit höjdpunkter i arenans historia, utan också bidragit till att locka besökare från när och fjärran, vilket i sin tur haft en positiv effekt på Modo Hockeys publiksiffror.

Hägglunds Arena – Mer än bara ishockey

Hägglunds Arena är en plats där framtiden ser ljus ut. Med en vision om att fortsätta vara en plats för både kultur och sport, har arenan potential att bli en ännu större del av Örnsköldsviks sociala liv. Ishockey kommer alltid att vara en central del, men arenans mångsidighet gör att den kan vara värd för en rad olika evenemang som berikar stadens kulturliv.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att besvara några vanliga frågor om Hägglunds Arena, en framstående evenemangsplats belägen i Framnäs-distriktet nära hamnen i Örnsköldsvik, Sverige. Arenan har en rik historia och har genomgått flera namnändringar och ombyggnationer genom åren.

Vad är kapaciteten på Hägglunds Arena?

Hägglunds Arena har en sittplatskapacitet på 7,115 för sportevenemang och 9,800 för konserter och andra evenemang.

Hur har kapaciteten förändrats över tid?

Kapaciteten på arenan har sett modifieringar, inklusive tillägget av en VIP-bar och minskningar i sittplatser, innan en ny utökad stående sektion invigdes i oktober 2021, vilket återställde kapaciteten till 7,115 åskådare.

Hur är Hägglunds Arena indelad?

Hägglunds Arena har delats in i fem olika sektioner för sittplatser, med separata ingångar för varje sektion. Dessutom finns det en separat ingång för tillgång till logenivå och restaurangen. Sittplatssektionerna är färgkodade, och biljettens färg bestämmer ingångspunkten till arenan.

Se även  Kylig Charm i Lugnets Ishall: Platser, Kapacitet och Sektioner Som Värmer Hjärtat

Vilka evenemang har hållits på Hägglunds Arena?

Hägglunds Arena har varit värd för en mängd olika evenemang, inklusive sport och konserter till musikfestivaler. Bland de mest anmärkningsvärda musikaliska framträdandena kan nämnas artister som Tomas Ledin, Jerry Williams, Lars Winnerbäck och Kent. Arenan har också varit värd för Melodifestivalen vid flera tillfällen.

Källa: Modohockey

Lämna en kommentar