Hatstore Arena: Sektionernas Symfoni och Platser med Kapacitet för Hockeyfans

Kasper

Hatstore Arena: Sektionernas Symfoni och Platser med Kapacitet för Hockeyfans

Hatstore Arena – En modern ishockeyupplevelse i Småland

Hatstore Arena, belägen i hjärtat av Kalmar, Småland, representerar en ny era för ishockeyentusiaster. Med sina moderna faciliteter och genomtänkta design har arenan snabbt blivit en central punkt för sportevenemang och en symbol för regionens idrottsliga framsteg. Här, där pulsen av matchdagar känns i varje hörn, samlas fans för att heja fram sina favoritlag i en atmosfär som är lika elektrifierande som den är inbjudande.

Från Iffehallen till Hatstore Arena: En historisk tillbakablick

Innan Hatstore Arena blev en realitet, tjänade Iffehallen som Kalmars ishockeyhjärta. Konstruerad 1981 och senare omdöpt till ära av den lokala hockeyprofilen Ivar Lundqvist, var Iffehallen en samlingsplats för gemenskap och sport. År 2020 tog dock en epok sitt slut när den gamla hallen revs för att ge plats åt något större – en arena som skulle leva upp till hockeyallsvenskans växande krav. Den nya konstruktionen, som stod klar i oktober 2021, bar namnet Hatstore Arena och blev omedelbart en milstolpe för Kalmar och dess invånare.

Design och arkitektur: Skapandet av en toppmodern arena

Hatstore Arenas arkitektoniska design är en hyllning till modernism och funktionalitet. Varje linje, varje kurva har noggrant övervägts för att skapa en upplevelse som är både estetiskt tilltalande och praktisk för besökarna. Med en fasad som fångar ögat och inre utrymmen som flödar naturligt, sätter arenan en ny standard för hur en ishockeyarena bör se ut och kännas. Det är en plats där nutidens krav på komfort och säkerhet möter morgondagens visioner om teknologi och tillgänglighet.

Platser och kapacitet: En arena för alla fans

Med en total kapacitet på 2,500 åskådare är Hatstore Arena utformad för att välkomna alla – från de mest hängivna fansen till familjer som söker en trevlig dag tillsammans. Av dessa är 1,901 sittplatser, 600 ståplatser och 8 platser avsedda för rullstolsburna. Detta spektrum av platser säkerställer att varje besökare kan hitta en plats som passar just deras behov. Och det är inte bara antalet platser som imponerar; det är också den omsorg och tanke som lagts på att göra varje plats till den bästa möjliga för att uppleva matchens intensitet.

Se även  Ljungby Arena: Sektioner med Stil, Platser med Passion och Kapacitet för Kärlek till Hockey

Matchdagsupplevelsen: Sektioner och service i Hatstore Arena

När pucken släpps och matchen tar fart, förvandlas Hatstore Arena till en symfoni av röster och känslor. Varje sektion har sin egen karaktär, sin egen del av den större berättelsen som utspelar sig på isen. Från de som föredrar att stå och sjunga till de som njuter av matchen från en bekväm sittplats, finns det en plats för alla. Och när hungern eller törsten gör sig påmind, erbjuder restaurangområdet en mängd valmöjligheter för att stilla såväl snabba som mer gourmetmässiga begär.

Hatstore Arenas framtid och dess roll i Kalmars idrottsliv

Hatstore Arena är mycket mer än en plats för ishockey. Den är en vital del av Kalmars sociala och kulturella väv, en plats där framtida minnen kommer att skapas och gemenskapen stärkas. Arenans framtid ser ljus ut, inte bara som värd för hårda matcher på isen, utan också som en plattform för evenemang som berikar staden och dess invånare. Det är en plats där idrott möter kultur, där tradition möter innovation, och där varje besök kan bli början på en ny historia.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ om Hatstore Arena, en modern ishockeyarena belägen i Kalmar, Småland. Här hittar du svar på vanliga frågor om arenans platser, kapacitet, sektioner och dess historia.

Vad var namnet på Hatstore Arena innan den byggdes om?

Hatstore Arena var tidigare känd som Iffehallen och Kalmar ishall. Den ursprungliga Kalmar ishall byggdes 1981 och döptes om till Iffehallen 2003 efter den lokala hockeyprofilen Ivar Lundqvist.

Vilken är sittplatskapaciteten på Hatstore Arena?

Hatstore Arena har en sittplatskapacitet på 2 500 åskådare. Detta inkluderar 1 901 sittplatser, 600 ståplatser och 8 platser avsedda för rullstolsanvändare.

Se även  Ishockeyns Hjärta i Norr: Coop Norrbotten Arena – Platser, Kapacitet och Sektioner under Lupp

Vilket är det högsta publiksiffran som Hatstore Arena har haft?

Det högsta publiksiffran som den ursprungliga arenan hade var 2 624 åskådare. Detta rekord sattes när Kalmar HC mötte Nybro IF den 19 februari 1995.

Finns det några faciliteter för mat och dryck på Hatstore Arena?

Ja, det finns ett restaurangområde på Hatstore Arena där mat och dryck kan avnjutas under matcherna.

När invigdes den nya Hatstore Arena?

Den nya Hatstore Arena invigdes i oktober 2021. Den ursprungliga hallen revs i april 2020 för att ge plats åt den nya arenan, som byggdes för att möta standarderna i hockeyallsvenskan.

Källa: Hockeyettan

Lämna en kommentar