Från A till Ö i Monitor ERP Arena: En Guide till Platser, Kapacitet och Sektioner

Kasper

Från A till Ö i Monitor ERP Arena: En Guide till Platser, Kapacitet och Sektioner

Monitor ERP Arena – Gävles hjärta för ishockey

Monitor ERP Arena står som en stolt symbol för ishockey i Gävle. Sedan portarna slogs upp den 28 september 1967 har denna anläggning varit skådeplats för otaliga minnesvärda matcher och evenemang. Hemmaarena för Brynäs IF, ett av Sveriges mest anrika ishockeylag, är denna plats inte enbart en isyta – det är en samlingspunkt för gemenskap, passion och sportsliga triumfer.

Från Gavlerinken till Monitor ERP Arena

Denna arena har genomlevt en resa genom tiden, där varje kapitel har sitt unika avtryck i Gävles sportshistoria. Ursprungligen känd som Gavlerinken, har denna byggnad sett sin andel av förvandlingar. År 2006 genomgick anläggningen en omfattande renovering som inte bara förändrade dess utseende utan också dess kapacitet. Efter att ha sålts av Gävle kommun till Brynäs IF, fick arenan ett nytt namn – Läkerol Arena – tack vare rättigheter förvärvade av Leaf Candy Company.

Tiden gick och kommunen återtog namnrättigheterna, vilket resulterade i att arenan återfick sitt tidigare namn, Gavlerinken Arena. Men förändringen var inte permanent. År 2019 skrevs ett nytt kapitel i arenans historia när Monitor ERP System säkrade namnrättigheterna, och anläggningen fick sitt nuvarande namn, Monitor ERP Arena, för de kommande fem säsongerna.

Arenans kapacitet och mångsidighet

Med en kapacitet på 7 909 sittplatser för ishockeymatcher och upp till 11 000 för konserter, är Monitor ERP Arena en av Sveriges största ishockeyarenor. Men det är inte bara ishockey som lockar besökare; arenan är en mångsidig plats som kan transformeras för att hysa konserter och andra stora evenemang, vilket gör den till en central del av Gävles kulturella scen.

Se även  Senaste Uppdateringen: Poängställning i Elfsborg för Säsongen 2024

Sektioner och platser – En guide för besökare

Ett besök på Monitor ERP Arena är en upplevelse som börjar långt innan första pucksläpp. Arenans layout är designad för att maximera åskådarupplevelsen, med flera sektioner och platser som erbjuder olika perspektiv på spelet. För den som söker den ultimata hockeyupplevelsen finns VIP-avdelningar som ger en lyxigare känsla, medan ståplatssektionerna erbjuder en mer autentisk och rå atmosfär. Varje sektion har sin egen unika charm och erbjuder en annorlunda upplevelse av matchen.

Monitor ERP Arena och dess plats i Gävles sportinfrastruktur

Monitor ERP Arena är en central punkt i Gävles sportinfrastruktur. Dess närhet till andra anläggningar som Gunder Häggstadion och Gavlevallen skapar en dynamisk sportmiljö som gynnar både atleter och sportentusiaster. Arenans betydelse sträcker sig bortom ishockey; den är även hem för andra sportklubbar och evenemang, vilket förstärker dess roll som en vital del av regionens idrottsliv.

Framtiden för Monitor ERP Arena

Medan Monitor ERP Arena redan har en rik historia, är dess framtid lika lovande. Gävle och Brynäs IF ser ständigt över möjligheter att förbättra och utveckla arenan för att säkerställa att den fortsätter vara en central plats för sport och underhållning. Med planer på nya evenemang och kanske ytterligare renoveringar kommer arenan att fortsätta vara en viktig del i Gävles samhälle och en plats där framtida generationer kan skapa sina egna oförglömliga minnen.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Monitor ERP Arena, en multifunktionell inomhusarena belägen i Gävle, Sverige. Här hittar du svar på några av de mest ställda frågorna om arenans historia, kapacitet, sektioner och namnändringar.

Se även  Så ligger det till med poängställning i GAIS: En uppdatering för fansen

Vilken är kapaciteten för Monitor ERP Arena?

Monitor ERP Arena har en kapacitet på 7,909 platser för ishockeymatcher och 11,000 platser för konserter. Detta gör den till den åttonde största ishockeyarenan i Sverige.

Vilka evenemang har ägt rum på Monitor ERP Arena?

Utöver att vara hemmaarena för Brynäs IF ishockeylag, har Monitor ERP Arena varit värd för olika evenemang, inklusive semifinaler av Melodifestivalen 2007 och 2016. Arenan har också varit en plats för konserter, med en kapacitet på 11,000 för sådana evenemang.

Vad var Monitor ERP Arena tidigare känd som?

Monitor ERP Arena har tidigare varit känd som Gavlerinken Arena, Läkerol Arena och Gavlerinken. Namnändringarna har skett genom åren på grund av olika renoveringar och sponsringsavtal.

Hur har kapaciteten för Monitor ERP Arena förändrats över tid?

Ursprungligen hade arenan en kapacitet på 9,062 platser. Denna siffra minskades sedan till 6,232 platser 1995 på grund av modifieringar som ökade antalet sittplatser på bekostnad av ståplatser. Kapaciteten har sedan utökats till dagens 7,909 för ishockeymatcher och 11,000 för konserter.

Vilka andra sportanläggningar ligger nära Monitor ERP Arena?

Monitor ERP Arenas plats i Gävle placerar den i nära anslutning till andra sportanläggningar, såsom Gunder Häggstadion, GTK Hallen, Gavlevallen och multiarenan Gavlehovshallen, som består av tre hallar: Alfahallen, Novahallen och Omegahallen. Dessutom ligger Gävletravet i den norra delen av Gävles Sätra-distrikt.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar