SAAB Arena: En Platsöversikt – Kapacitet, Sektioner och Mer!

Kasper

SAAB Arena: En Platsöversikt – Kapacitet, Sektioner och Mer!

SAAB Arena – Linköpings ishockeytempel

SAAB Arena reser sig stolt vid Stångebrofältets östra strand, en känd samlingspunkt för idrott och kultur i Linköping. Denna moderna byggnad, som en gång bar namnet Cloetta Center, har blivit en central del av regionens puls. Med sin förmåga att hysa tusentals besökare, har den blivit en symbol för gemenskap och en plattform för både sportsliga framgångar och underhållningsupplevelser. Arenans historia är fylld av förändring och utveckling, och dess betydelse för Östergötlands län kan inte överskattas.

Från Cloetta Center till SAAB Arena

Historien om denna anläggning är en berättelse om förändring och förnyelse. Inledningsvis känd som Cloetta Center, efter det välkända konfektyrföretaget, genomgick arenan en märkbar förvandling när Saab AB tog över namnrättigheterna. Denna övergång markerade inte bara ett namnbyte, utan även en ny era för arenan, där den stärkte sin identitet och sitt engagemang i regionen. Sponsringen och namnbytet reflekterar en djupare koppling till lokalsamhället, där Saab AB har en betydande närvaro och historia.

Arkitekturen och utformningen av SAAB Arena

SAAB Arena är en arkitektonisk bedrift med en yta på 7 400 kvadratmeter och en inomhusarena som sträcker sig över 16 500 kvadratmeter fördelat på fem nivåer. Dess längd, bredd och höjd – 102 meter, 78 meter respektive 23,5 meter – gör den till en imponerande konstruktion, anpassad för att hysa en mängd olika evenemang. Designen är både funktionell och estetiskt tilltalande, vilket skapar en välkomnande atmosfär för besökare och en flexibel miljö för arrangörer.

Platser och kapacitet – En publikguide

När det kommer till platser och kapacitet är SAAB Arena en av Sveriges mest imponerande anläggningar. Med plats för upp till 8 190 åskådare vid ishockeymatcher och 11 500 vid konserter, är den utformad för att ge besökarna en optimal upplevelse. Arenans olika sektioner är noggrant uttänkta för att ge en god sikt och komfort, vilket gör varje besök till en minnesvärd händelse. Oavsett var man sitter, kan man förvänta sig en känsla av närhet till spelet eller scenen, vilket förstärker upplevelsen av att vara en del av händelsernas centrum.

Se även  Skridskoåkning i Borås Ishall: Platser, Kapacitet och Sektioner för Hockeyfans!

Stjärnmöten och minnesvärda händelser

Genom åren har SAAB Arena varit värd för en rad stjärnspäckade möten och minnesvärda händelser. Musiklegender som Bryan Adams och Deep Purple har fyllt arenan med sina tidlösa melodier, medan ishockeymatcher har hållit publikens andetag i halsen. Melodifestivalsturnén har sju gånger valt denna plats för sina färgsprakande framträdanden, vilket understryker arenans status som en central scen för toppunderhållning i Sverige.

SAAB Arena idag och i framtiden

I dag står SAAB Arena som en vital del av Linköpings kulturella och sportsliga landskap, och dess framtid ser ljus ut. Med en strategisk placering och en fortsatt ström av högkvalitativa evenemang, kommer arenan att fortsätta vara en viktig mötesplats för människor som söker gemenskap, underhållning och sportsliga prestationer. Dess roll i regionen är tydlig – som en katalysator för gemensamma upplevelser och en inkörsport till oförglömliga minnen.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några vanliga frågor om SAAB Arena, en framstående evenemangsarena i Linköping, Östergötland. Denna arena, som har en kapacitet på 11,500 platser för konserter och 8,190 platser för ishockeyevenemang, har varit värd för en mängd sport- och musikevenemang och är en betydande kulturell och underhållningsnod i regionen.

Vad var SAAB Arena tidigare känt som?

SAAB Arena var tidigare känt som Cloetta Center från 2004 till 2014. Namnet ändrades till SAAB Arena den 1 juli 2014 efter ett sponsoravtal mellan Linköpings Hockey Club (LHC) och företaget Saab AB.

Vad är kapaciteten på SAAB Arena?

SAAB Arena har en kapacitet på 11,500 platser för konserter och 8,190 platser för ishockeyevenemang. Arenan är utformad för att vara värd för stora sport- och musikevenemang.

Se även  Så ligger det till med poängställning i GAIS: En uppdatering för fansen

Vilka är några av de framstående artister som har uppträtt på SAAB Arena?

Betydande musikartister som har uppträtt på arenan inkluderar Bryan Adams, Deep Purple, Europe, Jerry Lee Lewis, John Fogerty, Motörhead, Toto, W.A.S.P., och Whitesnake. Dessutom har arenan varit värd för Melodifestivalsturnén sju gånger: 2005, 2008, 2011, 2014, 2017, 2020 och 2023.

Varför byggdes SAAB Arena?

Den primära anledningen till byggandet av arenan var att ersätta Stångebrohallen som hemmaplan för Linköpings Hockey Club (LHC). Sedan säsongen 2004/2005 har LHC:s hemmamatcher spelats på arenan.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar