Smidjegrav Arena: Sittplatser, Kapacitet och Sektioner – En Rundtur i Hockeyns Hjärta

Kasper

Smidjegrav Arena: Sittplatser, Kapacitet och Sektioner – En Rundtur i Hockeyns Hjärta

Smidjegrav Arena – Mer än is

Smidjegrav Arena står som ett landmärke i Mora, en stad där ishockeyn pulserar i takt med invånarnas hjärtslag. Sedan dess invigning den 6 oktober 1967 har arenan varit en central punkt för sporten, där både lokala och internationella matcher har utspelat sig. Med en kapacitet på 4,500 åskådare har den varit skådeplats för otaliga dramatiska ögonblick och glädjefyllda triumfer.

Från Mora Ishall till Smidjegrav Arena

Arenans resa från Mora Ishall till den nuvarande Smidjegrav Arena är en berättelse om tradition och förnyelse. Det första namnbytet skedde när Mora IK klättrade upp i Elitserien, vilket krävde en omfattande renovering av lokalen. Efter att ha varit känd som FM Mattsson Arena och Jalas Arena genom åren, återtog den sitt nuvarande namn den första maj 2020. Varje namnbyte speglar en ny era i ishockeyns historia i Mora, där arenan har varit en central del av samhället och en källa till stolthet för invånarna.

Arenans hjärta – Platser och kapacitet

Smidjegrav Arenas utformning är skräddarsydd för att maximera upplevelsen för både spelare och publik. Med platser för 4,514 besökare, erbjuder den en intim atmosfär där fansen kan känna sig nära action. Sektionerna är strategiskt utplacerade för att ge optimal sikt över isen, och varje plats är designad med tanke på komfort och tillgänglighet. Kapaciteten och sektionernas layout säkerställer att varje match är en upplevelse där publiken kan leva sig in i spelet.

Historiska ögonblick i Smidjegrav

Ishockeyhistorien i Smidjegrav Arena är rik och varierad. En av de mest minnesvärda matcherna spelades den 20 september 2004, då Mora IK ställdes mot Färjestads BK i en match som slutade 1-1. Det var den första matchen i den renoverade hallen och symboliserade en ny början för Mora IK i Elitserien. Junior-VM i ishockey 2007, som Smidjegrav Arena var värd för tillsammans med Ejendals Arena, är ytterligare ett exempel på de storslagna händelser som utspelat sig här.

Se även  Upplands Bilforum Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Kapacitet för Hockeyfans!

Renoveringen som förändrade allt

År 2004 genomgick Smidjegrav Arena en omfattande renovering för att möta Hockeyligans krav. Med en investering på 23 miljoner kronor från Mora Kommun, kunde arenan transformeras till en modern facilitet. Renoveringen innebar inte bara en förbättring av platser och kapacitet utan även en uppgradering av omklädningsrum och teknisk utrustning. Denna investering var avgörande för Mora IK:s fortsatta framgångar och möjligheten att vara värd för större evenemang.

Smidjegrav Arenas framtid

Framtiden för Smidjegrav Arena ser ljus ut. Med dess historiska betydelse och moderna faciliteter är den väl rustad för att fortsätta vara en central plats för ishockey i Mora. Arenans roll som hem för Mora IK och som en plats för gemenskap och sportsliga prestationer kommer att fortsätta att inspirera och engagera generationer av ishockeyfans.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Smidjegrav Arena, en plats som är central för ishockeykulturen i Mora, Sverige. Här hittar du svar på några vanliga frågor om arenans historia, kapacitet och sektioner.

Vad var Smidjegrav Arena tidigare känd som?

Smidjegrav Arena var tidigare känd som Mora Ishall, FM Mattsson Arena och Jalas Arena. Arenan har genomgått flera namnändringar genom åren, men återgick till sitt tidigare namn, Smidjegrav Arena, den 1 maj 2020.

Hur många platser finns det på Smidjegrav Arena?

Smidjegrav Arena har en kapacitet på 4 500 platser. Detta gör den till en stor arena som kan rymma många ishockeyfans.

När invigdes Smidjegrav Arena och när renoverades den?

Smidjegrav Arena invigdes den 6 oktober 1967 och genomgick renoveringar 2004. Efter 37 år renoverades arenan för Elitserien-matcher.

Se även  Senaste Poängställning i Kalmar FF: En Översikt av Säsongens Framsteg

Vilka viktiga händelser har ägt rum på Smidjegrav Arena?

Smidjegrav Arena har varit värd för Juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2007, tillsammans med Ejendals Arena. Dessutom, när Mora IK gick in i Elitserien 2004, såldes arenan till laget för en krona och Mora IK Fastighets AB etablerades som ägare till arenan.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar