Vida Arena Uncovered: Platser, Kapacitet och Sektioner i Sveriges Hockeyhjärta

Kasper

Vida Arena Uncovered: Platser, Kapacitet och Sektioner i Sveriges Hockeyhjärta

Vida Arena – Hjärtat av Växjös sport- och nöjesevenemang

I hjärtat av Växjö reser sig en imponerande konstruktion – Vida Arena. Sedan dess invigning den 17 september 2011 har denna anläggning blivit en central punkt för regionens sportevenemang och kulturella sammankomster. Med en historia som sträcker sig tillbaka till de tidiga planeringsstadierna och en uppkomst som markerade en ny era för ishockeylaget Växjö Lakers, står Vida Arena idag som en symbol för staden Växjö och dess engagemang i sport och underhållning.

Arkitektonisk pärla i södra Värendsvallen

Vida Arenas arkitektur är en syn för gudarna. Dess långsida, som vänder sig mot söder och Storgatan, skapar en naturlig koppling till stadens puls. Den västliga fasaden pryds av ett tunt perforerat metallskikt som, när det belyses, skiftar i olika färger och ger byggnaden en levande karaktär. Denna moderna arena är inte bara en ishockeyrink; den är en del av en större helhet som knyter an till den gamla isrinken genom en nybyggd träningshall, vilket skapar en sömlös övergång mellan gammalt och nytt.

En arena för alla – Platser och kapacitet

Med en kapacitet på 5,750 åskådare erbjuder Vida Arena en uppsjö av platser och sektioner. Arenan är utrustad med 7 kiosker, en restaurang med plats för 250 sittande gäster samt 130 åskådarplatser, 3 sportbarer och 25 loger som rymmer mellan 8 till 12 personer vardera. För de som söker en mer exklusiv upplevelse finns det möjlighet att boka en egen loge med perfekt utsikt över isen. Konferensutrymmen, 96 toaletter, 13 omklädningsrum, media- och TV-rum, kontorsutrymmen, ett gym och ett garage med plats för 57 bilar kompletterar faciliteterna. Restaurangen, som är belägen i östra änden av arenan, bjuder på en panoramautsikt som få andra platser kan erbjuda.

Se även  Björkängshallen: Iskall Kapacitet i Värmaste Sektioner

Växjö Lakers och Vida Arena – En vinnande kombination

Vida Arena är inte bara en byggnad av stål och betong, det är hemmet för Växjö Lakers, ett av Sveriges främsta ishockeylag. Denna arena har blivit en bastion för lagets framgångar och erbjuder en atmosfär som få andra ställen kan mäta sig med. När Lakers spelar på hemmais, är det inte bara spelarna som är i fokus – publiken, atmosfären och själva arenan spelar alla en avgörande roll i lagets framgångssaga.

Vida Arena som mångsidig evenemangsarena

Vida Arena har visat sig vara en plats för mycket mer än ishockey. Här har man kunnat uppleva allt från Melodifestivalens delfinaler till stora konserter och företagsevent. Dess förmåga att anpassa sig efter olika typer av evenemang gör den till en kulturell smältdegel där människor från olika bakgrunder kan samlas och dela gemensamma upplevelser. Det är denna mångsidighet som gjort Vida Arena till en central del i Växjös kulturella landskap.

Framtiden för Vida Arena

Blickar man framåt ser man att Vida Arenas betydelse för Växjö bara kommer att fortsätta växa. Med planer på att utveckla och förbättra anläggningen, kommer arenan att fortsätta vara en plats där sportens glädje och kulturens kraft kan samlas under samma tak. Framtidens Vida Arena lovar att bli en ännu mer integrerad del av Växjös samhällsliv, där nya minnen kommer att skapas och nya kapitel i stadens historia kommer att skrivas.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Vida Arena. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om arenan, dess plats, kapacitet och sektioner. Läs vidare för att lära dig mer om denna fantastiska arena.

Se även  Senaste poängställning i Real Madrid: En översikt

Vad är Vida Arena?

Vida Arena är en mångsidig arena belägen i Växjö, Sverige. Den fungerar som hemmaarena för Växjö Lakers hockeylag. Arenan är en del av det större projektet Arenastaden och stod klar i slutet av sommaren 2011.

Var ligger Vida Arena?

Vida Arena är strategiskt placerad i den södra delen av Värendsvallen-området, känt som Arenastaden. Dess långsida vetter mot söder mot Storgatan och Handelsplats I11, med den gamla Växjö isrinken placerad norrut.

Vad är kapaciteten för Vida Arena?

Vida Arena har en kapacitet på 5 750 besökare. Den har 7 kiosker, en restaurang som rymmer 250 sittande gäster och 130 samtidiga åskådare, 3 sportbarer och 25 loger för 8-12 personer vardera. Dessutom finns det konferensutrymmen, 96 toaletter, 13 omklädningsrum, media- och TV-rum, kontorsutrymmen, ett gym och ett garage med 57 platser.

Vilka evenemang har hållits på Vida Arena?

Förutom att vara hemmaarena för Växjö Lakers hockeylag, har Vida Arena också varit värd för första och tredje omgången av Melodifestivalen 2012 och 2017, vilket visar dess mångsidighet som underhållningsarena.

Vem äger Vida Arena?

Vida Arena ägs av Växjö Lakers Fastighets AB. Namnrättigheterna för arenan förvärvades av Vida Group i september 2010 för en period av 14 år, fram till 2024/2025. Nyligen har Växjö Lakers och Vida omförhandlat sitt avtal och skrivit ett nytt 5-års kontrakt med möjlighet till ytterligare 5 år, vilket effektivt förlänger partnerskapet till 2033.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar