Winpos Arena: Sektioner, Platser och Kapacitet i Hockeyns Hjärta

Kasper

Winpos Arena: Sektioner, Platser och Kapacitet i Hockeyns Hjärta

Winpos Arena – Umeås ishockeyhjärta

Winpos Arena står som en symbol för ishockeyns puls i Umeå. Denna anläggning har genom åren varit skådeplats för otaliga matcher och evenemang som gett eko långt utanför stadsgränserna. Med en kapacitet som rymmer tusentals åskådare, erbjuder arenan en upplevelse som förenar sportens intensitet med en välkomnande atmosfär för både lokala supportrar och besökare från fjärran.

Från Umeå ishall till Winpos Arena: En historisk resa

Innan Winpos Arena blev den institution den är idag, har den genomgått en fascinerande utveckling. Ursprungligen känd som Umeå ishall, öppnade den sina portar den 17 december 1963, och blev därmed Sveriges tredje ishockeyarena. Den första matchen som spelades på isen var en kamp mellan Tegs SK och Skönvik/Sunds IF, där Bertil Östlund från Tegs blev historisk genom att sätta den första pucken i nät.

Genom åren har arenan genomgått flera omvandlingar. År 2001 genomfördes en stor utbyggnad och taket höjdes för att skapa mer utrymme, en investering som kostade 43,5 miljoner kronor. Namnet ändrades till Umeå Arena, men det skulle inte vara det sista namnbytet. Efter att Skycom köpt namnrättigheterna 2004 blev det Skycom Arena, för att sedan återgå till Umeå Arena 2008. Namnen har fortsatt att förändras med ägarna, från T3 Center till A3 Arena, och slutligen Winpos Arena 2021.

Arkitekturen och innovationen bakom arenan

Winpos Arenas arkitektoniska utformning och de tekniska innovationerna som implementerats över åren är imponerande. Renoveringar har genomförts för att modernisera arenan och förbättra upplevelsen för både spelare och publik. År 2006 installerades nya sittplatser, en jumbotron, nya sarg och kylsystem. Dessa uppgraderingar har inte bara förbättrat estetiken utan även funktionen och säkerheten.

Se även  Senaste Uppdateringen om Poängställning i Division 1: Vem Toppas Listan?

Platser och kapacitet – En arena för alla tillfällen

Med en publikkapacitet på cirka 5 400 åskådare är Winpos Arena en av de största i sitt slag i regionen. Arenan är indelad i flera sektioner, var och en med sin unika vy över isen, vilket garanterar att varje besökare får en optimal upplevelse. De 19 lyxiga sviterna erbjuder en exklusiv miljö för de som önskar en mer privat titt på händelserna nedanför. Arenans mångsidighet gör den till en perfekt plats för en mängd olika evenemang, från ishockeymatcher till konserter och mässor.

Winpos Arena som kulturell och sportslig mötesplats

Winpos Arena är inte enbart hem för ishockey. Den har även varit värd för en rad andra evenemang som bidragit till Umeås kulturella liv. Exempelvis var arenan en av platserna för Melodifestivalen 2004 och har sedan dess varit en populär lokal för olika typer av mässor och utställningar. Denna mångsidighet har cementerat Winpos Arena som en central punkt för underhållning och sammanförande av människor med olika intressen.

En blick framåt: Winpos Arenas framtid och påverkan

Winpos Arenas framtid ser ljus ut. Med en stadigt växande publik och en stad som står bakom sin arena, finns det stora förväntningar på kommande evenemang och möjligheter. Arenans fortsatta betydelse för Umeås invånare är ovärderlig, och dess roll som en samlingspunkt för sport och kultur kommer sannolikt att växa ytterligare. Potentialen för framtida renoveringar och innovationer är stor, och med varje förbättring kommer Winpos Arena att fortsätta att vara en central del av Umeås identitet.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Winpos Arena. Här hittar du svar på vanliga frågor om denna anrika ishockeyarena belägen i Umeå, Sverige. Från dess kapacitet och sektioner till dess rika historia och betydelse för det lokala samhället, vi har samlat allt du behöver veta om Winpos Arena.

Se även  Be-Ge Hockey Center: Isens Hjärta med Platser för Alla och Kapacitet som Imponerar

Vilken är sittplatskapaciteten för Winpos Arena?

Winpos Arena har en sittplatskapacitet på 5 400 platser. Kapaciteten minskade från 6 002 till cirka 5 400 inför säsongen 2013/2014.

Vilka stora evenemang har ägt rum på Winpos Arena?

Winpos Arena har varit värd för betydande evenemang som IIHF World Junior Championship 2000 och IIHF Under-18 World Championship för män 2019. Arenan har också använts för olika evenemang som en heat av Melodifestivalen 2004 och som plats för mässor.

Vad är historien bakom Winpos Arena?

Winpos Arena invigdes den 17 december 1963 under namnet Umeå ishall. Det var den tredje ishockeyarenan i Sverige vid den tiden. Arenan har genomgått flera renoveringar och namnändringar genom åren. Den utvidgades och taket höjdes 2001 till en kostnad av 43,5 miljoner SEK. I december 2004 förvärvades namnrättigheterna av bredbandsföretaget Skycom, vilket ledde till att namnet ändrades till Skycom Arena. Namnet ändrades tillbaka till Umeå Arena i oktober 2008 efter att kontraktet löpt ut. I september 2021 tog Winpos, en leverantör av kassasystemtjänster, över namnrättigheterna, vilket resulterade i att arenan döptes om till Winpos Arena.

Vilka äger Winpos Arena?

Winpos Arena ägs för närvarande av Umeå kommun. Den fungerar som hemmaarena för ishockeylagen IF Björklöven och Tegs SK.

Hur många sviter finns det på Winpos Arena?

Winpos Arena har totalt 19 sviter tillgängliga.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar