När börjar SHL 22/23? Allt du behöver veta om kommande säsong!

Jesper L

SHL

När börjar SHL 22/23? Allt du behöver veta om kommande säsong!

Välkommen till en ny spännande säsong av Svenska Hockeyligan (SHL). I denna artikel kommer vi att besvara den brännande frågan: ”När börjar SHL 22/23?” Vi kommer även att ge dig detaljerad information om startdatum, lag, och spelschema för den kommande säsongen. Så låt oss dyka rakt in i det!

Startdatum och spelschema

SHL 22/23 säsongen drog igång den 17 september 2022. Kalenderfilen för hela säsongen är tillgänglig för nedladdning eller prenumeration. Med totalt 364 matcher att se fram emot, kommer hockeyälskare att ha fullt upp. Du kan importera kalenderfilen till olika kalenderprogram och tjänster som Outlook, iCal, Google Calendar och Sunbird. Att prenumerera på kalendern gör att eventuella förändringar i spelschemat automatiskt uppdateras i din kalender.

Lag och förändringar från föregående säsong

I SHL 22/23 tävlar 14 lag om titeln som svenska mästare. Nykomlingen HV71 gör sitt intåg i ligan och deras första match stod mot Luleå. Regerande mästarna Färjestad inledde säsongen med en match mot Leksand. Andra matcher i premiäromgången inkluderade Oskarshamn mot Växjö, Frölunda mot Timrå, Rögle mot Brynäs, Skellefteå mot Malmö, och Örebro mot Linköping.

Förändringar från föregående säsong inkluderar HV71:s återkomst till SHL efter att ha vunnit HockeyAllsvenskan, medan Djurgårdens IF flyttades ner till HockeyAllsvenskan. Brynäs IF blev nedflyttade för första gången någonsin.

Nyckelmatcher att se upp för

Det finns flera nyckelmatcher att se fram emot under SHL 22/23. Matcher mellan rivaliserande lag eller potentiella titelkandidater kommer att ha en stor inverkan på säsongen och slutspelsställningarna. Nivån på konkurrens och spänning kring dessa matcher kommer att vara hög, vilket gör dem till måste-se event för alla hockeyfans.

Se även  Hur gick det i SHL ikväll? En snabbtitt på kvällens matchresultat

Förutsägelser för kommande säsong

Baserat på tidigare prestationer och lagdynamik, finns det några förutsägelser att göra för SHL 22/23. Växjö Lakers, som vann både ligan och slutspelet förra säsongen, är starka kandidater för att behålla sin titel. Antti Suomela från IK Oskarshamn, som var den poängbästa spelaren under förra säsongen, är en spelare att hålla ögonen på. Lagtransfers och skador kan dock påverka utfallet av säsongen.

Framåtblick

När vi summerar det vi diskuterat, inklusive startdatum, lag och spelschema, kan vi se att den kommande SHL-säsongen kommer att vara fylld med spänning och konkurrens. När börjar SHL 22/23? Den började den 17 september 2022 och vi ser fram emot en säsong fylld med intensiva matcher, rivaliteter och oväntade vändningar. Så håll dig uppdaterad med eventuella schemaändringar genom att prenumerera på kalendern och förbered dig på en spännande säsong av SHL-hockey!

Vanliga frågor och svar

Här är en kort FAQ om ”när börjar shl 22/23”. Vi hoppas att detta hjälper dig att få en bättre förståelse för SHL:s säsong 2022/2023.

När började SHL-säsongen 2022/2023?

SHL-säsongen 2022/2023 började den 17 september 2022.

Vilka lag tävlade i SHL-säsongen 2022/2023?

Totalt tävlade 14 lag om titeln som svenska mästare, inklusive nykomlingen HV71.

Hur kan jag hålla mig uppdaterad om SHL:s spelschema?

Du kan prenumerera på SHL:s kalender för att automatiskt uppdatera eventuella förändringar i spelschemat. Om du importerar kalenderfilen måste du manuellt uppdatera eventuella ändringar.

Vilka lag möttes i premiäromgången av SHL-säsongen 2022/2023?

I premiäromgången mötte HV71 Luleå och regerande mästarna Färjestad mötte Leksand. Andra matcher inkluderade Oskarshamn mot Växjö, Frölunda mot Timrå, Rögle mot Brynäs, Skellefteå mot Malmö, och Örebro mot Linköping.

Se även  Vilka är SHL resultat ikväll tabell? En spännande titt på kvällens matcher

Vilket lag vann SHL-säsongen 2022/2023?

Växjö Lakers vann både ligan och slutspelet i SHL-säsongen 2022/2023. För att ta reda på när slutspelet i SHL 2023 börjar, kan du följa länken.

Lämna en kommentar