Vad kan vi förvänta oss av spelschema SHL 2022/23?

Jesper L

SHL

Vad kan vi förvänta oss av spelschema SHL 2022/23?

Det är dags att förbereda oss för en ny spännande säsong av svensk hockey. Spelschema SHL 2022/23 har släppts och fansen kan inte vänta på att se sina favoritlag i aktion. Med 14 lag som tävlar om titeln som svenska mästare, inklusive nykomlingen HV71, kommer den kommande säsongen att vara full av spänning och överraskningar. Men vad kan vi förvänta oss av spelschema SHL 2022/23?

Nyckeldatum och matcher

Säsongen börjar den 17 september med en rad spännande matcher. Premiäromgången kommer att innehålla matcher mellan HV71 och Luleå samt Färjestad och Leksand. Andra matcher i premiäromgången inkluderar Oskarshamn mot Växjö, Frölunda mot Timrå, Rögle mot Brynäs, Skellefteå mot Malmö och Örebro mot Linköping. För de lag som spelar borta i premiären kommer deras första hemmamatch att äga rum den 20 september.

SHL:s spelschema kommer att fortsätta att fokusera på tisdagar, torsdagar och lördagar. Detta är en tradition som har hållits i flera år och som fansen har kommit att förvänta sig. Observera dock att spelschemat kan ändras, så det är alltid bäst att hålla sig uppdaterad med de senaste nyheterna.

Lagförhandsvisningar och spelare att se upp med

Säsongen 2022/23 kommer att se 14 lag tävla, inklusive HV71 som återvänder till SHL efter en säsong i HockeyAllsvenskan. Detta innebär att Stockholm inte kommer att ha något lag i högsta divisionen för första gången, vilket är en stor förändring från tidigare säsonger.

Några av de mest spännande spelarna att se upp med under säsongen inkluderar Antti Suomela från IK Oskarshamn, som blev poängligavinnare förra säsongen, och Emil Larmi från Växjö Lakers, som blev slutspelets mest värdefulla spelare. Dessa spelare kommer säkert att göra stora intryck under säsongen.

Se även  Vad kan vi förvänta oss av spelschema shl slutspel 2023?

Säsongsöversikt och ställningar

Grundserien består av 52 matcher där varje lag möter de andra 13 lagen fyra gånger. Poäng delas ut för varje match, där tre poäng ges för seger i ordinarie tid, två poäng för seger efter förlängning eller straffar, en poäng för förlust efter förlängning eller straffar, och noll poäng för förlust i ordinarie tid.

Växjö Lakers slutade först i grundserien förra säsongen och vann både grundserien och slutspelet, vilket gjorde dem till mästare för andra gången på tre säsonger. De mötte Skellefteå AIK i finalen och vann med 4-1 i bäst av sju matcher.

Slutspelet och mästerskapet

Slutspelet spelas enligt ett utslagssystem, där de fyra vinnarna av kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna. Växjö Lakers och Skellefteå AIK möttes i finalen förra säsongen, där Växjö Lakers vann med 4-1 i matcher och blev mästare. Spelschema för SHL-slutspelet 2023 är något som alla hockeyfans ser fram emot.

Några av de bästa spelarna under slutspelet var Antti Suomela från IK Oskarshamn, som blev poängligavinnare, och Emil Larmi från Växjö Lakers, som blev slutspelets mest värdefulla spelare. Deras prestationer var avgörande för deras lags framgång och de kommer säkert att vara spelare att se upp med under den kommande säsongen.

Slutsats och reflektion

Så vad kan vi förvänta oss av spelschema SHL 2022/23? Med en rad spännande matcher, talangfulla spelare och oväntade överraskningar kommer den kommande säsongen att vara full av spänning och drama. Oavsett om du är ett fan av HV71, Växjö Lakers, Skellefteå AIK eller något annat lag, är det säkert att säga att du kommer att ha mycket att se fram emot under den kommande säsongen. Så sätt dig tillbaka, koppla av och njut av all den spänning och underhållning som spelschema SHL 2022/23 har att erbjuda.

Se även  Hur många matcher spelas i SHL? En detaljerad översikt

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om spelschemat för SHL-säsongen 2022/2023. Denna FAQ-sektion är utformad för att ge dig snabb och enkel tillgång till de mest efterfrågade uppgifterna om den kommande säsongen.

När börjar SHL-säsongen 2022/2023?

SHL-säsongen 2022/2023 börjar den 17 september.

Vilka lag kommer att tävla i SHL-säsongen 2022/2023?

Totalt kommer det att finnas 14 lag som tävlar om titeln som svenska mästare, inklusive nykomlingen HV71.

Vilka matcher kommer att spelas under premiäromgången?

Premiäromgången kommer att innehålla matcher mellan HV71 och Luleå samt Färjestad och Leksand. Andra matcher i premiäromgången inkluderar Oskarshamn mot Växjö, Frölunda mot Timrå, Rögle mot Brynäs, Skellefteå mot Malmö och Örebro mot Linköping.

Vilka dagar kommer mestparten av matcherna att spelas?

SHL:s spelschema kommer att fortsätta att fokusera på tisdagar, torsdagar och lördagar.

Vem vann SHL-säsongen 2022/2023?

Växjö Lakers vann både grundserien och slutspelet och blev mästare för andra gången på tre säsonger. De mötte Skellefteå AIK i finalen och vann med 4-1 i bäst av sju matcher.

Lämna en kommentar