NHC Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Maxad Kapacitet!

Kasper

NHC Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Maxad Kapacitet!

NHC Arena – Hjärtat av Timrås ishockeykultur

I hjärtat av Timrå pulserar en plats som är synonym med passion för ishockey; NHC Arena. Det är här Timrå IK:s framgångar har formats och fansen har samlats för att stötta sitt lag genom tjockt och tunt. Arenans historiska betydelse är omätbar, och rollen den spelar i sportens utveckling i regionen är central. Med en kapacitet som möter både spelarnas och åskådarnas behov, är NHC Arena en institution inom svensk ishockey.

Från Timrå Isstadion till NHC Arena: En historisk överblick

NHC Arenas historia är lika rik som den är lång. Från dess späda början som Timrå Isstadion 1966, har denna ikoniska byggnad bevittnat otaliga minnesvärda ögonblick. Genom årens lopp har den genomgått flera namnbyten—från E.ON Arena till NHK Arena och senare till det nuvarande NHC Arena. Varje omvandling har inte enbart varit en förändring i namn, utan också en uppgradering av faciliteterna och en anpassning till moderna krav. Renoveringarna har inkluderat allt från att återanvända det gamla taket från Timrå Isstadion till att förnya omklädningsrum och publikutrymmen, vilket har cementerat arenans plats i Timrås hjärta.

Arenans hjärta: Platser och kapacitet genom åren

NHC Arenas utveckling av platser och kapacitet är en berättelse om anpassning och förbättring. Från de ursprungliga 5,500 platserna efter renoveringen 1994/1995 till dagens 6,000, inklusive 4,600 sittplatser och 1,400 ståplatser, har arenan vuxit i takt med Timrå IK:s och dess supporterskara. Detta har varit nödvändigt för att kunna hysa alla de hängivna fans som vill följa sitt lag på nära håll. Den största publiksiffran, 11,695 betalande åskådare, noterades den 20 januari 1972, en siffra som talar om arenans magnetiska dragning.

Se även  Hive Arena: Bina Buzzar i Sektionerna med Otrolig Kapacitet och Coola Platser

NHC Arenas sektioner och faciliteter – Mer än bara ishockey

Inom väggarna på NHC Arena hittar man en mängd olika sektioner och faciliteter som tillsammans skapar en komplett upplevelse för besökaren. VIP-områden erbjuder exklusivitet och komfort medan ståplatsläktarna ger den råa och autentiska känslan av att vara en del av folkmassan. Restauranger och kiosker ser till att ingen behöver gå hungrig. Varje sektion har sin egen unika charm och bidrar till den totala atmosfären som gör ett besök till NHC Arena oförglömligt.

Tekniska innovationer: Från gammal videokub till en av Europas största

Tekniken inom NHC Arena har inte stått stilla. I oktober 2018 installerades en ny videokub med en skärmstorlek på hela 170 kvadratmeter, vilket placerar den bland de största i Europa. Denna moderna jätteskärm ersatte den tidigare videokuben från 2005 och har förändrat sättet som besökarna upplever matcher och evenemang på. Den nya videokuben är resultatet av ett samarbete mellan Timrå IK och Northern Hall and Cover (NHC) och är en tydlig signal om arenans framåtblickande inställning.

NHC Arena – En framtidssäker arena för kommande generationer

När man blickar framåt är det tydligt att NHC Arena kommer att fortsätta vara en central punkt för ishockey och evenemang i Timrå. Med en stadig grund i samhället och planer på att fortsätta utvecklas, står arenan redo att välkomna framtida generationer av spelare och fans. Dess betydelse för Timrå och dess invånare kan inte överskattas, och som hem för Timrå IK kommer NHC Arena att fortsätta vara en plats där drömmar föds och minnen skapas.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion som handlar om NHC Arena. Här kommer du att hitta svar på de vanligaste frågorna om arenan, dess kapacitet, sektioner och platser. Låt oss dyka in!

Se även  Senaste Uppdateringen om Poängställning i Division 1: Vem Toppas Listan?

Vilka är de olika namnen som NHC Arena har haft genom åren?

NHC Arena har tidigare varit känt som NHK Arena, E.ON Arena, Sydkraft Arena och Timrå Isstadion. Namnbytena har skett i samband med olika renoveringar och expansionsprojekt.

Vilken är kapaciteten på NHC Arena?

NHC Arena har en total kapacitet på 6 000 platser. Detta inkluderar 4 600 sittplatser och 1 400 ståplatser. Kapaciteten har ökat över tid, med den senaste stora renoveringen som ägde rum inför säsongen 2003/2004 och resulterade i den nuvarande kapaciteten.

Vilka sektioner finns det på NHC Arena?

NHC Arena har både sittplatser och ståplatser. Sittplatserna är 4 600 till antalet och ståplatserna är 1 400. Dessutom finns det en video-kub med en skärmstorlek på 170 kvadratmeter, vilket gör den till en av Europas största.

Vilka större händelser har ägt rum på NHC Arena?

NHC Arena har varit värd för många betydande händelser och matcher genom åren. Den mest anmärkningsvärda händelsen var kanske den 20 januari 1972, då en publikrekord sattes med 11 695 betalande åskådare under en match mellan Timrå IK och Brynäs IF.

Vilken roll spelar NHC Arena i Timrå IK:s historia?

NHC Arena har varit hemmaarena för SHL-ishockeylaget Timrå IK sedan dess invigning och har bevittnat lagets resa genom olika ligor och mästerskap. Arenan håller en speciell plats i hjärtat av lagets supportrar och den lokala gemenskapen.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar