Scaniarinken – Iskall Underhållning i Många Sektioner och Med Maxad Kapacitet!

Kasper

Scaniarinken – Iskall Underhållning i Många Sektioner och Med Maxad Kapacitet!

Scaniarinkens mångsidiga historia

Scaniarinken har varit en central punkt i Södertäljes sportsliga hjärta sedan invigningen den 2 oktober 1970. Den första matchen som spelades på isen var en hockeymatch där Södertälje SK ställdes mot Djurgårdens IF och vann med 5-2. Denna arena har genom åren genomgått flera förändringar; från att ha varit en kommunal anläggning till att bli en privatägd multiarena. År 2005 tog Södertälje SK över ägandet med visionen att skapa en plats för fler än ishockeyentusiaster. Efter en omfattande renovering såldes namnrättigheterna till Lantmännen och arenan fick namnet AXA Sports Center, men Scaniarinken förblev en del av komplexet.

Efter en period av privat ägande köpte kommunen tillbaka arenan år 2014 för 85 miljoner SEK. Namnsponsringen fortsatte och Södertälje SK betalade en årlig avgift för rättigheterna, vilket även inkluderade tillgång till sponsorboxar och restaurangverksamhet. När avtalet med Lantmännen löpte ut 2015, och inte förnyades, återtog ishockeyarenan sitt nuvarande namn, Scaniarinken, i februari 2016.

Scaniarinkens arkitektur och design

Arkitekturen och designen av Scaniarinken har varit avgörande för att skapa en unik atmosfär för besökare. Renoveringarna som genomfördes i början av 2000-talet innebar en total omvandling av arenan. Man skapade en helt innesluten byggnad med faciliteter som barer, restauranger, souvenirbutik, VIP-lounger och ett stort gym. Telgerinken, en mindre arena, blev också en del av anläggningen. Dessa förändringar gjordes inför ishockeysäsongen 2005/2006 och har haft en stor inverkan på publikens upplevelse.

Designen tar hänsyn till åskådarnas behov av god sikt och komfort, samtidigt som den möjliggör en levande och engagerande atmosfär under evenemang. Det är en arena som kombinerar modernitet med tradition, där varje hörn av byggnaden har optimerats för att maximera publikens nöje och interaktion.

Se även  Halmstad Arena: Iskall Spänning i Varje Sektion – Platser med Kapacitet för Hockeyfans!

Evenemang och matcher som format arenan

Scaniarinken har varit värd för en rad stora sportevenemang som har bidragit till dess rykte som en av Sveriges främsta arenor för ishockey och andra sporter. Bland de mest minnesvärda händelserna finns VM i ishockey för herrar 1989 och EM i basket för herrar 2003. Dessa evenemang har inte bara satt Södertälje på kartan som en sportstad, utan också bidragit till Scaniarinkens status som en central plats för nationella och internationella tävlingar.

Matcher som spelas här är mer än tävlingar på isen; de är kulturella händelser som förenar människor från olika bakgrunder. Arenan har en förmåga att skapa oförglömliga ögonblick och starka känslor, vilket gör varje evenemang till en unik upplevelse för både spelare och fans.

Platser och sektioner i Scaniarinken

Inom Scaniarinkens väggar finns det en mängd olika sektioner som alla har sin specifika funktion och kapacitet. Med plats för upp till 6 200 åskådare erbjuder arenan en blandning av sittplatser och ståplatser. VIP-loungerna ger en exklusiv upplevelse medan restaurangområdena erbjuder en möjlighet att njuta av god mat och dryck. Ståplatserna, som är populära bland de mest passionerade supportrarna, har ompositionerats och reducerats till cirka 200 platser för att förbättra säkerheten och atmosfären.

Varje sektion är utformad för att maximera åskådarnas engagemang och komfort. Det är en plats där varje besökare, oavsett var de befinner sig, kan känna pulsen från matchen och vara en del av den gemensamma upplevelsen.

Scaniarinkens framtid och påverkan på lokalsamhället

Scaniarinken står inför en ljus framtid som en viktig del av Södertäljes och hela regionens idrottsliv. Arenans roll i att främja sport och gemenskap är ovärderlig, och den fortsätter att vara en plats där människor samlas för att dela sin passion för ishockey och andra evenemang. Dess betydelse sträcker sig bortom de sportsliga prestationerna och bidrar till lokal ekonomi, kultur och samhällsengagemang.

Se även  NKT Arena Karlskrona: Platser, Kapacitet och Sektioner i Hockeystadens Hjärta

Arenans framtid ser ut att inkludera fortsatta förbättringar och uppdateringar för att säkerställa att den förblir en toppmodern anläggning. Med en sådan central roll i lokalsamhället är Scaniarinken mer än en plats för sport; det är en symbol för stolthet och sammanhållning i Södertälje.

I takt med att tiden går och fler minnesvärda matcher och evenemang läggs till i Scaniarinkens historia, kommer den att fortsätta vara en plats där drömmar förverkligas och gemensamma minnen skapas. Det är en arena som ständigt anpassar sig för att möta framtida utmaningar och behålla sin position som en central plats för sport och underhållning i Sverige.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Scaniarinken. Här hittar du svar på några vanliga frågor om denna mångsidiga idrottsanläggning belägen i Södertälje, Sverige. Scaniarinken består av olika sektioner för olika aktiviteter och har en rik historia och en viktig roll i samhället.

Vad är Scaniarinken?

Scaniarinken är en mångsidig idrottsanläggning belägen i Södertälje, Sverige. Anläggningen består av olika sektioner för olika aktiviteter, inklusive ishockey, konståkning, basket, tennis och innebandy. Den inkluderar också BST rinken (tidigare Telgerinken) för ishockey, Gallerian och TC Training Club med ett gym.

Vilken är historien bakom Scaniarinken?

Scaniarinkens historia går tillbaka till dess invigning den 2 oktober 1970, med en ishockeymatch där Södertälje SK besegrade Djurgårdens IF med en poäng på 5–2. Ursprungligen ägd av kommunen, köptes arenan senare av Södertälje SK 2005 med avsikten att omvandla den till en mångsidig evenemangsarena. Efter en fullständig renovering såldes namnrättigheterna till Lantmännen, och arenan döptes till AXA Sports Center. Trots namnändringen förblev Scaniarinken en av arenorna inom AXA Sports Center, och behöll sin sittplatslayout.

Se även  NHC Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Maxad Kapacitet!

Vad är kapaciteten för Scaniarinken?

När det gäller kapacitet kan Scaniarinken rymma upp till 6 200 åskådare. Arenan har varit plats för stora evenemang som herrarnas ishockey-VM 1989 och herrarnas europeiska basketmästerskap 2003.

Har sittplatsarrangemanget i Scaniarinken ändrats över tid?

Ja, arenan har sett förändringar i sina sittplatsarrangemang, med ståplatser, särskilt för bortasupportrar, som flyttats diagonalt till den andra sidan rinken och minskats till cirka 200 platser.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar