Upplands Bilforum Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Kapacitet för Hockeyfans!

Kasper

Upplands Bilforum Arena: En Rundtur i Sektioner och Platser med Kapacitet för Hockeyfans!

Upplands Bilforum Arena: En samlingspunkt för ishockey i Uppsala

Upplands Bilforum Arena står som en central punkt i Uppsalas idrottsliv, särskilt för ishockeyentusiaster. Denna anläggning har sedan dess grundläggning 1974 varit en viktig mötesplats som sett otaliga matcher och evenemang. Dess roll i att forma lokala lag och sportevenemang kan inte underskattas. Här ska vi utforska arenans historia, dess olika sektioner och vad den betyder för staden Uppsala.

A-hallen, B-hallen och C-hallen: Upplands Bilforum Arenas sektioner

Inuti Upplands Bilforum Arena finner besökaren tre huvudsektioner – A-hallen, B-hallen och C-hallen. Varje sektion har sina särdrag och användningsområden. A-hallen, som är den största av de tre, rymmer upp till 2,800 åskådare och har länge varit hemmaisen för Almtuna IS och Uppsala HC. B-hallen, med plats för 350 personer, och C-hallen, som kan ta emot 250 personer, används för mindre evenemang och träningar.

Det är i dessa rum som publik och spelare möts, där hejarop och jubel ekar under matchernas hetaste ögonblick. Varje sektion har anpassats för att skapa optimala förutsättningar för både spelare och publik, med tanke på synlighet, akustik och tillgänglighet.

Publikkapacitet och rekordkvällar

A-hallen är känd för sin imponerande kapacitet. Med plats för 2,800 åskådare har den varit scenen för många minnesvärda matcher. En av de mest noterbara tillfällena var den 27 mars 2010, då 2,916 personer samlades för att se Almtuna IS ta sig an Södertälje SK i kvalserien till Elitserien. Denna kväll går till historien inte bara för den elektriska stämningen utan även för att det satte publikrekord i arenans långa historia.

Från Metallåtervinning till Upplands Bilforum: Arenans namnhistoria

Namnet Upplands Bilforum Arena är relativt nytt i arenans kronologi. Tidigare har den burit namnet Metallåtervinning Arena, efter att Metallåtervinning AB förvärvade namnrättigheterna fram till säsongen 2015-16. Detta var en del av en större trend där företag köper namnrättigheter till arenor för att stärka sitt varumärke. I september 2020 såldes rättigheterna till Upplands Bilforum, vilket gav arenan dess nuvarande namn.

Se även  Ljungby Arena: Sektioner med Stil, Platser med Passion och Kapacitet för Kärlek till Hockey

Denna namnhistoria är intressant då den speglar en modern aspekt av sportens kommersialisering. Varje namnbyte bär med sig en ny identitet och öppnar upp för nya möjligheter och partnerskap.

Gränby Ishall: Mer än ishockey

Gränby Ishall, som arenan också kallas, är inte endast en plats för ishockey. Konståkning är en annan sport som blomstrar här, med Uppsala Skridskoklubb och Uppsala Allmänna Konståkningsklubb som regelbundna användare av faciliteterna. Denna mångsidighet är central för arenans roll i Gränby sportdistrikt, där den samverkar med andra sportanläggningar för att skapa en dynamisk och levande idrottsmiljö.

Upplands Bilforum Arena: Framtidens mötesplats för sport och samhälle

Med blicken framåt ser vi Upplands Bilforum Arena inte bara som en ishockeyarena utan som en plattform för en mångfald av evenemang. Dess kapacitet och moderna faciliteter gör den till en idealisk plats för framtida sportevenemang och samhällsengagemang. Arenans roll i Uppsalas sportliv är fundamentalt och dess potential för att fortsätta vara en central punkt i samhället är stor.

Med en fot i historien och en i framtiden, fortsätter Upplands Bilforum Arena att vara en vital del av Uppsalas idrottsarv. Dess sektioner och platser kommer att fortsätta vara vittnen till sportsliga prestationer och personliga triumfer, samtidigt som den välkomnar nya generationer av atleter och fans.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Upplands Bilforum Arena. Här kommer vi att svara på några vanliga frågor om arenans platser, kapacitet och sektioner.

Var ligger Upplands Bilforum Arena?

Upplands Bilforum Arena, även känd som Gränby Ishall, ligger i Gränby-distriktet i norra delen av Uppsala, Sverige. Den är lättillgänglig med kollektivtrafik och ligger i närheten av UTK-hallen, en inomhusanläggning som främst används för tennis och badminton.

Se även  Björkängshallen: Iskall Kapacitet i Värmaste Sektioner

Hur många sektioner finns det på Upplands Bilforum Arena och vad är deras kapacitet?

Upplands Bilforum Arena består av tre sektioner: ”A-hallen”, ”B-hallen” och ”C-hallen”. Den största sektionen, A-hallen, kan rymma upp till 2 800 åskådare. B-hallen har en kapacitet på 350 åskådare, och C-hallen kan rymma 250 åskådare.

Vilka lag spelar sina hemmamatcher på Upplands Bilforum Arena?

Arenan tjänar som hemmaplan för Almtuna IS och Uppsala HC. Den används också av Uppsala Skridskoklubb och Uppsala Allmänna Konståkningsklubb för konståkning.

Har namnet på Upplands Bilforum Arena ändrats över tid?

Ja, arenans namn har ändrats flera gånger. Metallåtervinning AB förvärvade rättigheterna till arenans namn fram till slutet av säsongen 2015–16 och bytte namn på den till ”Metallåtervinning Arena”. I september 2020 sålde Almtuna IS namnrättigheterna till Upplands Bilforum, vilket resulterade i att arenan bytte namn till Upplands Bilforum Arena.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar