Renew Arena: Isens Hjärta med Nya Platser, Ökad Kapacitet och Fräscha Sektioner

Kasper

Renew Arena: Isens Hjärta med Nya Platser, Ökad Kapacitet och Fräscha Sektioner

Renew Arena – En ishockeylegend i Upplands Väsby

Renew Arena, tidigare känd som Vilundaparkens ishall, är hjärtat av ishockey i Upplands Väsby. Denna anläggning har genomgått en förvandling från en enkel utomhusrink till en av de mest betydelsefulla ishockeyanläggningarna i Stockholmsområdet. Med en kapacitet på 3 000 åskådare och en historia som sträcker sig tillbaka till 1960-talet, har arenan blivit en central punkt för sport och samhälle.

Vägen till en inomhusarena

Historien om Renew Arena är en berättelse om passion för ishockey och en gemenskap som växte fram kring sporten. När Väsby IK Hockey avancerade till division II under 1960-talet, blev behovet av en mer pålitlig isyta uppenbar. Det var här, på den gamla Optimusvallen, som drömmen om en syntetisk isrink först tog form. Genom insamlingar och stöd från både lokalsamhället och politiker, kunde Upplands Väsby kommun år 1967 stolt presentera den nya syntetiska isrinken vid Vilundavallen. Trots en tuff start med en förlust mot Brynäs IF, hade en ny era inletts för ishockeyn i regionen.

Renoveringar och expansioner

År 1976 tog arenan steget inomhus, och med det började en serie av förändringar som skulle forma Renew Arena till vad den är idag. När Väsby IK oväntat tog klivet upp till Elitserien under säsongen 1987/1988, genomfördes betydande förbättringar. Nya läktare byggdes längs med långsidorna för att möta de ökade kraven. År 2005 tillkom en utomhusrink bredvid den befintliga anläggningen, vilken senare blev innesluten 2017. En uppdatering av isytan och installationen av nya sargväggar skedde 2018, och året därpå fick arenan sitt nuvarande namn, Renew Arena, vilket markerade början på ett nytt kapitel.

Se även  Malmö Isstadion: En Rundtur i Sektioner, Platser och Kapacitet

Platser och kapacitet

Med en kapacitet på 3 000 åskådare har Renew Arena utvecklats till en anläggning som kan välkomna en stor skara ishockeyentusiaster. Arenan är indelad i olika sektioner för att ge en optimal upplevelse för alla besökare. Det rekordstora antalet åskådare noterades den 1 oktober 1987, då 3 683 personer samlades för att se matchen mot Björklöven. Detta ögonblick är inte bara ett minne för statistikböckerna, utan också ett bevis på arenans förmåga att dra till sig stora folkmassor och skapa en elektrifierande atmosfär.

Mer än bara ishockey

Renew Arena har under årens lopp varit värd för en mängd olika evenemang. Förutom ishockeymatcher har publiken kunnat njuta av konståkningstävlingar och andra kulturella evenemang. Denna mångsidighet visar på en anläggning som är öppen för olika former av isrelaterade aktiviteter och som bidrar till ett rikt kulturliv i Upplands Väsby.

Framtiden för Renew Arena

Renew Arena står inför en lovande framtid som en central del av Upplands Väsby och dess ishockeykultur. Med kontinuerliga renoveringar och en strävan efter att erbjuda en exceptionell upplevelse för både åskådare och idrottare, håller arenan fast vid sin position som en älskad institution i lokalsamhället och en källa till stolthet för Väsby IK Hockey.

Med en blick mot framtiden är det tydligt att Renew Arena kommer att fortsätta att vara en samlingspunkt för ishockeyälskare och en plats där nya generationer av spelare och fans kan samlas för att dela sin passion för sporten.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Renew Arena. Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om denna framstående ishockeyarena, dess platser, kapacitet och sektioner.

Se även  Stora Hallen: Sektioner med Kapacitet för Hockeyfans på Hemmaplan!

Vad var namnet på Renew Arena innan det bytte namn?

Renew Arena var tidigare känd som Vilundaparkens ishall.

Var ligger Renew Arena och vilket lag spelar sina hemmamatcher där?

Renew Arena ligger i Upplands Väsby, Sverige. Det är hemmaarena för Väsby IK Hockey.

Vad är kapaciteten på Renew Arena?

Renew Arena har kapacitet för 3,000 åskådare, vilket gör den till den tredje största ishockeyarenan i Stockholmsområdet.

När byggdes Renew Arena och har den genomgått några renoveringar?

Renew Arena färdigställdes 1976 och har genomgått flera renoveringar och utbyggnader över åren för att förbättra dess faciliteter och rymma en växande publik.

Vilka andra evenemang, förutom ishockey, har Renew Arena varit värd för?

Förutom att vara en plats för ishockey, har Renew Arena varit värd för olika evenemang, inklusive konståkningstävlingar.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar