Brandcode Center: Isens Hjärta med Platser i Fokus och Kapacitet i Varje Sektion

Kasper

Brandcode Center: Isens Hjärta med Platser i Fokus och Kapacitet i Varje Sektion

Brandcode Center – En ishall med historia och framtid

Brandcode Center, tidigare känd som Gärdehallen, står som en central punkt i Sundsvalls idrotts- och evenemangsliv. Denna anläggning, belägen i Gärdehovs sportkomplex, har varit en samlingsplats för ishockeyentusiaster och evenemangsbesökare sedan 1960-talet. Med sin omfattande historia och moderna faciliteter fortsätter den att vara en vital del av Sundsvalls kulturella och sportsliga landskap.

Från Gärdehallen till Brandcode Center: En tidsresa

År 1965 lades grunden till det som skulle bli en av Sundsvalls mest betydelsefulla mötesplatser för idrott och underhållning. Invigd den 8 januari 1967, var denna ishall den 18:e i sitt slag i Sverige och den första byggnaden i det framtida arenaområdet i Gärde. Genom åren har denna byggnad genomgått flera namnbyten och renoveringar, vilket speglar dess förmåga att anpassa sig och förbli relevant i en föränderlig värld. Från Gärdehallen till Gärdehovs ishall, och senare Sundsvalls ishall, har varje nytt kapitel bidragit till dess rika historia. År 2020 fick anläggningen sitt nuvarande namn, Brandcode Center, genom ett avtal mellan Brandcode, Sundsvalls kommun och Sundsvall Hockey.

Brandcode Centers platser och publikkapacitet

Detta är en plats där varje sektion har sin egen unika atmosfär. Med en total kapacitet på 2,500 åskådare, varav 1,300 sittplatser, erbjuder Brandcode Center en intim och engagerande upplevelse för besökarna. Efter en omfattande renovering under 2009/2010, utformades anläggningen för att maximera åskådarnas komfort och siktlinjer, vilket gör varje hörn av ishallen till en plats där man kan uppleva händelsernas centrum på nära håll.

Sport och evenemang: Livet inom Brandcode Centers sektioner

Det är inte bara ishockey som får hjärtan att slå i Brandcode Center. Anläggningen är hem för Sundsvall Hockey, Konståkningsklubben Iskristallen och Sundsvalls Konståkningsklubb, och är även en plats för mässor och konserter. Varje sektion av ishallen har sin egen historia av matcher, uppvisningar och föreställningar som lockat publik från när och fjärran. Här kan man uppleva allt från piruetter av konståkare till hårda skott från ishockeyspelare, samt musikens kraft under storslagna konserter.

Se även  SAAB Arena: En Platsöversikt – Kapacitet, Sektioner och Mer!

Gärdehovs arenaområde: En plats för mångfaldig aktivitet

Gärdehovs arenaområde är en plats där is möter andra sporter och aktiviteter. Utöver Brandcode Center finns här en ungdomsishall med plats för 400 åskådare, en konstfrusen bandyplan, en 400-meter lång konstfrusen skridskooval – den nordligaste i Sverige – samt en curlingbana och Nordichallen, en fullstor inomhusfotbollshall som också används för evenemang och mässor. Med fri parkering för över 1,000 fordon, är området välutrustat för att ta emot besökare till alla dess sektioner och evenemang.

Brandcode Center i siffror: Rekord och minnesvärda ögonblick

Brandcode Center har varit skådeplats för många minnesvärda ögonblick. Rekordpubliken på 6,500 åskådare sattes under invigningsmatchen den 8 januari 1967, då Tre Kronor mötte det ryska elitlaget Chimik. År 2000 var anläggningen värd för en basketmatch mellan Sundsvall Dragons och Magic M7, där basketlegenden Magic Johnson deltog, och lockade 3,800 åskådare. Dessa siffror och händelser är bara några exempel på de otaliga ögonblick som har präglat Brandcode Centers historia och bidragit till dess ställning som en betydande plats för sport och underhållning i Sundsvall.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Brandcode Center. Här hittar du svar på de mest ställda frågorna om denna anmärkningsvärda ishall och sportanläggning i Sundsvall, Sverige. Från dess historia och kapacitet till de olika sektionerna och platserna inom anläggningen, vi har täckt allt för dig.

Vad är Brandcode Center?

Brandcode Center, tidigare känt som Gärdehallen, Gärdehovs ishall, Sundsvalls ishall, är en ishall belägen i sportanläggningen Gärdehov i Sundsvall, Sverige, belägen i Gärde-distriktet cirka fyra kilometer norr om Sundsvalls stadskärna. Anläggningen döptes om till Brandcode Center i oktober 2020 genom ett avtal mellan Brandcode, Sundsvalls kommun och Sundsvall Hockey.

Se även  Stora Hallen: Sektioner med Kapacitet för Hockeyfans på Hemmaplan!

Vilka evenemang och aktiviteter äger rum på Brandcode Center?

Brandcode Center fungerar som hemmaarena för Sundsvall Hockey, Konståkningsklubben Iskristallen och Sundsvalls Konståkningsklubb, och används även för mässor och konserter. Dessutom var det tidigare hemmaplan för Heffners/Ortvikens IF och Kovlands IF.

Vad är kapaciteten på Brandcode Center?

Efter den senaste renoveringen 2009/2010 minskades arenans kapacitet till 2 500 åskådare, varav 1 300 sittplatser. Rekordpubliken på 6 500 åskådare sattes under arenans invigningsmatch den 8 januari 1967.

Vilka andra faciliteter finns det på Brandcode Center?

Brandcode Center är en del av Gärdehovs arenaområde, som också inkluderar en ungdomsrink för 400 åskådare, en konstgjord bandyplan, en 400 meter konstgjord skridskooval (den nordligaste i Sverige), en curlingrink och en fullstor inomhusfotbollshall som kallas Nordichallen, som också används för evenemang och mässor. Anläggningen är utrustad med gratis parkering för över 1 000 fordon.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar