Hive Arena: Bina Buzzar i Sektionerna med Otrolig Kapacitet och Coola Platser

Kasper

Hive Arena: Bina Buzzar i Sektionerna med Otrolig Kapacitet och Coola Platser

Hive Arena – Från Björknäshallen till modern ishockeytempel

Hive Arena, tidigare känd som Björknäshallen, är en isrink som utgör en central punkt i Bodens idrottsliv. Sedan invigningen 1965 har denna anläggning förvandlats från en enkel ishall till en modern samlingsplats för ishockeyentusiaster. Den senaste förvandlingen skedde under hösten 2022 när en sponsringsaffär med ett kryptoföretag resulterade i ett namnbyte och en uppfräschning av arenans image. Denna omvandling speglar en anpassning till nutidens krav och förväntningar på en ishockeyarena.

Arkitekturen och designen av Hive Arena

Arkitektoniskt utmärker sig Hive Arena med sina två 66 meter långa, svagt böjda läktare som sträcker sig längs med isytans långsidor. Varje läktare består av 17 steg och är designade för att ge åskådarna en optimal sikt över spelet. Denna unika design är inte bara estetiskt tilltalande, utan erbjuder också möjligheter för framtida expansion. Hive Arenas struktur är således både imponerande och funktionell, och bidrar till en intensiv och engagerande upplevelse för alla besökare.

Kapacitet och platser – Anpassningsbarheten hos Hive Arena

Med en kapacitet på 4 000 åskådare står Hive Arena som en imponerande samlingspunkt för ishockeyfans och evenemangsbesökare. Ursprungligen konstruerad för att rymma 5 000 personer, varav 228 sittande, har kapaciteten anpassats till dagens standard med omkring 1 000 sittplatser. Flexibiliteten är en av Hive Arenas styrkor; vid behov kan ytterligare läktare tillföras på en av kortsidorna för att ge plats åt cirka 500 stående åskådare. Denna anpassningsbarhet gör att arenan kan användas för en mängd olika evenemang, från sport till konserter och mässor.

Rekord och minnesvärda ögonblick i Hive Arena

Hive Arena har varit skådeplats för många minnesvärda händelser. Ett publikrekord slogs hösten 1969 då 5 111 åskådare bevittnade när Bodens BK triumferade över IFK Luleå med 8-5. Efter ombyggnationen för att öka antalet sittplatser, uppnåddes ett nytt rekord på 4 500 åskådare under en match på våren 1994, där Bodens IK vann med 6-2 mot AIK i Allsvenskan. Dessa ögonblick är ingraverade i Bodens idrottshistoria och visar på Hive Arenas betydelse som en samlingspunkt för gemenskap och sportslig passion.

Se även  Brandcode Center: Isens Hjärta med Platser i Fokus och Kapacitet i Varje Sektion

Hive Arena som kulturell och underhållningsmässig knutpunkt

Hive Arenas betydelse sträcker sig långt bortom ishockeyns värld. Arenan har blivit en kulturell knutpunkt som lockar en bred publik med sitt varierade utbud av evenemang. Från musikkonserter till företagsevent och mässor, Hive Arena visar på en förmåga att samla människor i Bodens samhällsliv. Detta understryker arenans roll som en vital del av stadens kultur och nöjesliv.

Framtiden för Hive Arena – En arena i takt med tiden

Hive Arena står inför en framtid där den fortsätter att vara en viktig del av Bodens kulturella och underhållningsliv. Med sin förmåga att anpassa sig till nya trender och teknologier, kan arenan fortsätta att erbjuda en plats för både traditionella sportevenemang och innovativa underhållningsformer. Hive Arenas rika historia, moderna faciliteter och potential för expansion gör den till en ovärderlig tillgång för Bodens invånare och besökare. Dess kapacitet, rekordbesök och nyliga omprofilering visar på en fortsatt relevans och betydelse i regionens kulturella och nöjesmässiga landskap.

Vanliga frågor och svar

Välkommen till vår FAQ-sektion om Hive Arena. Här kommer vi att svara på några av de vanligaste frågorna om denna isrink, dess platser, kapacitet och sektioner. Hive Arena, tidigare känd som Björknäshallen, är en viktig plats för ishockey och andra underhållningsaktiviteter i Boden, Sverige.

Vad var Hive Arena tidigare känd som?

Hive Arena var tidigare känd som Björknäshallen. Namnändringen skedde efter att en sponsringsaffär slöts med ett kryptovalutaföretag hösten 2022.

Vilken är kapaciteten på Hive Arena?

Hive Arena har en kapacitet på 4 000 åskådare. Ursprungligen designad för att rymma 5 000 åskådare, har den nuvarande kapaciteten minskats till 4 000, inklusive cirka 1 000 sittplatser.

Se även  Ishockeyns Hjärta i Norr: Coop Norrbotten Arena – Platser, Kapacitet och Sektioner under Lupp

Hur är Hive Arena strukturerad?

Hive Arena inkluderar två 66 meter långa, lätt böjda läktare på de långa sidorna, var och en med 17 steg. Arenans flexibilitet visas genom dess förmåga att lägga till en extra läktare på en av de korta sidorna, vilket möjliggör cirka 500 stående åskådare.

Vilket är det högsta antalet åskådare som Hive Arena har haft?

Hive Arena innehar rekordet för det högsta antalet åskådare på 5 111, satt under en hockeymatch hösten 1969 då Bodens BK besegrade sin rival, IFK Luleå, med ett resultat av 8-5. Efter ombyggnaden för att lägga till fler sittplatser, sattes rekordet på 4 500 åskådare under en match på våren 1994.

Vilken roll spelar Hive Arena utöver sportevenemang?

Hive Arena fungerar inte bara som en plats för sportevenemang. Den fungerar som ett kulturellt och underhållningscentrum i Boden, och lockar en mångsidig publik för olika aktiviteter. Den senaste sponsringsaffären och omprofileringen visar arenans förmåga att anpassa sig till moderna trender och teknologier.

Källa: Wikipedia

Lämna en kommentar